29 Nov

Rotari klub Novi Sad-Dunav prikupio je 200.000 dinara za srednjoškolce koji treba da idu na međunarodno takmičenje iz robotike “Eurorobot”.

Na svečanosti u novoj Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu, rotarijanci su dodelili ček na 200.000 dinara profesoru Vasi Bjelici iz Srednje elektrotehničke škole “Mihajlo Pupin” u Novom Sadu, koji vodi sekciju mladih robotičara.

Takmičenje “Eurobot” se održava u junu sledeće godine u Nemačkoj.

Bjelica je rekao da će njegovim učenicima sada biti lakše da se pripreme za takmičenje sa ekipama iz zapadnih zemalja, koje imaju višestruko veće budžete.

Predsednik Rotari kluba Novi Sad-Dunav Marko Putnik rekao je da rotarijanci žele da pomognu mladim talentima, koji su često na margini društva iako postižu veoma značajne uspehe na nacionalnom i na evropskom nivou, kao što je slučaj sa mladim robotičarima.Roboticari2

On je istakao da se robotičari iz Srednje elektrotehničke škole “Mihajlo Pupin” u Novom Sadu takmiče sa fakultetskim ekipama, po čemu su jedinstveni.

Rotari klub Novi Sad-Dunav na sinoćnoj svečanosti dodelio je i 30.000 dinara studentkinji Akademije umetnosti u Novom Sadu Milici Aleksić koja je pobedila na konkursu tog Rotari kluba za izbor novog znaka tog kluba

Umetnike, robotičare i ostale goste zabavljali su najtalentovaniji mladi pevači iz Centra za muzičko obrazovanje “Kulturno sklonište” iz Novog Sada.

Izvor: RTV