21 Apr

Rotari klub Novi Sad-Dunav predstavio se na ovogodišnjoj “Noći muzeja” dokumentarno- edukativnom izložbom o Rotari pokretu, koja je namenjena lokalnoj zajednici, povodom 100. godišnjice Rotari fondacije.

Izložba “Osvetli Rotari” će biti otvorena za posetioce od 20. do 27. maja 2017. godine, u prostoru novosadske Galerije Bel Art (Bulevar Mihajla Pupina 17). Autori izložbe su naši članovi Vesna Latinović i Milan Dimitrić.

Tema ovogodišnje “Noći muzeja” su Velike i male revolucije. A foto galeriju sa Noći muzeja možete pogledati ovde.

Noc muzeja4Cilj naše izložbe je upoznavanje i demistifikacija uloge Rotari pokreta, uz “druženje i služenje” zajednici, što je geslo najveće nevladine organizacije na svetu, koja – zbog svoga globalnog značaja – ima i stalno mesto u Ujedinjenim nacijama. Predstavićemo publici Rotari pokret, istoriju pokreta u Srbiji, ispričati priču o našim postignućima, te pozvati posetioce da nam se pridruže u interaktivnom programu.

Noc muzeja6Revolucija je reč čije značenje vezujemo za prelomne istorijske trenutke, za promene sistema i epoha. Pored ovih velikih, “istorijskih”, revolucija, postoje i one male, koje se dešavaju svakoga dana, uporno, i koje su “manje važne”. Ali, upravo te “male revolucije” – menjaju na bolje nas i naš odnos prema kulturi. Najveća revolucija je neprestano raditi na sebi i aktivno doprinositi svom okruženju.

Zvaničnu prezentaciju možete pogledati na sledećem linku.

Dobro došli!