14 Jun

Rotari klub Novi Sad – Dunav prikupio je blizu 500.000 dinara za nabavku frižidera za porodice u poplavljenim područjima, saopštio je danas taj klub.

Sredstva su prikupljena u okviru tradicionalnog humanitarnog Rotari kulinarskog takmičenja, koje je ove godine održano deveti put.

Takmičenje je održano na Fruškoj gori, a na njemu je učestvovalo 11 ekipa iz Rotari pokreta i njihovih prijatelja iz Srbije, Mađarske i Bugarske, kao i pet restorana.

Rotari klub Novi Sad – Dunav će distribuciju frižidera obaviti u saradnji s Rotari klubovima u blizini poplavljenih područja, odnosno u saradnji s Distriktom 2483 – Srbija i Crna Gora, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da posebnu zahvalnost duguju Rotari klubu Znojmo iz Češke, koji je akciju pomogao donacijom.

Rotari klub Novi Sad – Dunav je u prethodnoj akciji uspeo da obezbedi i 1.200 paketa ukupne vrednosti 480.000 dinara za dezinfekciju kuća i stanova na područjima koja su ugrožena od poplava.

Akcija se sastojala iz prodaje bedževa po ceni od 400 dinara, koliko je dovoljno za formiranje paketa s hemikalijama za dezinfekciju 50 kvadratnih metara stambenog prostora. Pre te akcije, rotarijanci iz tog kluba su prikupljali i pomoć u osnovnim namirnicama za žrtve poplava pa je sveukupno Rotari klub Novi Sad-Dunav prikupio million dinara pomoći za područja ugrožena od poplava.

Izvor: RTV