06 Dec

Rotari klub Novi Sad – Dunav prikupio je 6. decembra 160.000 dinara donacija za Forum za novi ples Srpskog narodnog pozorišta (SNP).

U okviru tradicionalne akcije “Veče talenata” (Rotary Talent Night), rotarijanci su od donatora i prijatelja prikupili sredstva s namerom da pomognu Forumu za novi ples da unaprede uslove u kojima rade. Rotari

Forum za novi ples deluje u okviru Baleta SNP-a i najugledniji je ansambl za savremeni ples u Srbiji. Postoji 13 godina i čine ga mladi igrači i igračice. Forum za novi ples dobitnik je mnogih domaćih i međunarodnih priznanja.

Upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević zahvalio je na donaciji i rekao da se SNP nalazi u veoma lošoj finansijskoj situaciji, pre svega zbog nebrige države za kulturu.

Tibor Klozi

Tibor Klozi, predsednik RCNSD, 2015/16

On je podsetio da je SNP najstariji profesionalni teatar u Srba i dodao da u drugim, razvijenijim državama nacionalna pozorišta tog tipa čuvaju kao prave bisere kulturne baštine.

Na svečanosti u SNP-u, u umetničkom delu programa nastupili su Gudački kvartet orkestra SNP-a i glumac Miodrag Petrović, koji je recitovao poemu Miroslava Antića “Vojvodina”.

Hvala svima koji su nam pomogli da pomognemo našim dragim i vrednim umetnicama i umetnicima!