13 Jun

Na jubilarnom, 10. po redu, Rotarijanskom takmičenju u kuvanju (Rotary Food Contest), RC Novi Sad-Dunav je uspeo da, uz pomoć prijatelja, prikupi sredstva pomoću kojih će Novom Sadu pokloniti jedan veliki i lep stojeći sat.

Naš zajednički sat, kao trajno dobro i poklon našem gradu, biće postavljen u Dunavskoj ulici, ispred Dunavskog parka, kako i dolikuje imenu našeg kluba. Na taj način, učinićemo vidljivijim i celi Rotari pokret.

Druženje smo organizovali u veoma prijatnom ambijentu restorana Piknik na Ribarskom ostrvu, tako da se vreo letnji dan nije osetio pod krošnjama velikih topola i vetrićem koji je pirkao sa Dunava. Atmosferu su zagrevali takmičari iz više gradova Srbije, brojni gosti iz inostranstva , restorani koji su uzeli učešće u revijalnom delu… Kuvali su se kotlići i raspaljivali roštilji, na svakih 10 metara je gorela vatra. Celodnevni program je osim takmičarskog dela dopunjen muzikom.

Vino dobrodošlice obezbedila je vinarija Mačkov podrum, a program su bogaćivali grupni Zumba Fitness trening za decu (i odrasle po želji), World Class Fitness, grupni trening po želji (analiza kondicije i telesnih parametara, zdrava ishrana, personalizovani režimi treniranja), Savetovalište za hrono ishranu; – Muzički program: Kulturno sklonište; Centralni muzički program: Aleksandar Dujin džez kvintet i Ceca Palada na vokalu.

Posetioci su imali neograničenu mogućnost degustacije svih jela koja su se pripremala. Takmičilo se više od 20 ekipa, a četvoročlani žiri je doneo odluku da pobednički pehar pripadne pobratimskom Rotari klubu Ruse-Dunav iz Bugarske.

Vidimo se ponovo sledeće godine!