28 Dec

Rotari klub Novi Sad-Dunav poklonio je 20 šporeta ukupne vrednosti oko 360.000 dinara stanovništvu Sremske Kamenice i Jamene, koje je postradalo u poplavama u maju 2014. godine.

Šporeti “smederevci” kupljeni su u okviru projekta koji je podržao Rotari Distrikt 2483.

Ukupno 11 šporeta podeljeno je stanovništvu Sremske Kamenice, mesne zajednice u okviru Grada Novog Sada, koja je takođe bila pogođena poplavama u maju 2014. godine. Izabrana su domaćinstva koja su egzistencijalno najugroženija.

Preostalih devet šporeta podeljeno je stanovništvu sela Jamena, u opštini Šid. To selo bilo je najviše pogođeno poplavama na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Šporeti su nabavljeni od fabrike “Milan Blagojević” a.d. iz Smedereva.

Rotari klub Novi Sad-Dunav na taj način je zaokružio svoju akciju pružanja pomoći stanovništvu ugroženom od poplava u 2014. godini. Prethodno smo poklonili 20 frižidera u Jameni, Sremskoj Kamenici, Valjevu, Ćupriji, Paraćinu i Svilajncu. Vrednost te akcije bila je 380.000 dinara.

Rotari klub Novi Sad-Dunav uspeo je da obezbedi i 1.200 paketa sredstava za dezinfekciju kuća i stanova ukupne vrednosti 480.000 dinara, za područja koja su ugrožena od poplava. Ta pomoć bila je dovoljna za dezinfekciju stambenog prostora ukupne površine od 60.000 kvadratnih metara.

Rotari klub Novi Sad-Dunav sredstva je prikupio tokom svojih humanitarnih akcija. Zahvalni smo svima koji su nam pomogli u tome, a posebnu zahvalnost dugujemo pobratimskom RC Ruse-Dunav iz Bugarske, kao i prijateljskim Rotari klubovima iz Češke: RC Znojmo i RC Karlovi Vari.

Veliku zahvalnost dugujemo i medijima koji su pratili naše akcije!

Srećni praznici i sve najbolje u 2015. godini!
RC Novi Sad-Dunav