11 Jun

Ekipa Rotari kluba Novi Sad-Alma Mons pobednik je ovogodišnjeg tradicionalnog, 11. po redu Takmičenja u kuvanju (Rotary Food Contest), Rotari kluba Novi Sad-Dunav.

U veoma oštroj konkurenciji, žiri nije imao ni malo lak posao, a o pobedniku su, kako je rekao predsednik žirija Zoran Simović, odlučivale doslovno nijanse. RC Alma Mons, klub čiji smo mentori bili, bio je upravo za tu nijansu bolji od ostalih, posvedočili su i ostali članovi žirija, Mladen Urdarević, Daško Milinović i Petar Jovanović, što je potvrdila i supervizorka Natalija Marko.

Srebrna medalja, to jest drugo mesto, pripalo je pobratimskom RC Ruse-Dunav iz Bugarske, prošlogodišnjim šampionima. Oni su i ove godine doprineli našoj akciji donacijom od 500 evra, na čemu im neizmerno hvala.

Treće mesto pripalo je našem kumovskom RC Novi Sad, a specijalna nagrada našem pobratimskom klub Segedin-Tisa iz Mađarske.

Više stotina rotarijanaca i njihovih prijatelja družilo se i ove godine u veoma prijatnom ambijentu restorana Piknik na Ribarskom ostrvu.

Sva prikupljena sredstva namenjena su za realizaciju akcije Going Inside Out the Balkans, čiji je cilj promocija različitosti i mira na postjugoslovenskom prostoru.