04 Dec

U utorak, 01.12. u klupskim prostorijama sreli su se članovi rotari klubova Novi Sad i Novi Sad Dunav, a povod je donacija našeg kluba akciji “Rubenov krug”, u vidu majica za učesnike. Donaciju je u ime Rotary kluba Novi Sad primio Duško Bošković. Kao jedan od najaktivnih učesnika projekta prisutan je bio i predstavnik PSD POŠTAR Novi Sad, gospodin Bora Veljković.
Rotary club Novi Sad, ovom akcijom, odaje počast preminulom dugogodišnjem članu i velikom rotarijancu – Rubenu Dajču. Ideja, koja se rodila nakon Rubenove smrti pre godinu dana, prerasla je u inicijativu da se napravi planinarska staza. Kao početak staze izabrano je mesto gde je Ruben voleo tokom prvomajskih praznika da pravi roštilj.
Analizirano je nekoliko predloga staza, i uz stručnu pomoć članova PSD Poštar, Bore Vejkovića i Katarine Paljić, osmišljena je konačna trasa, prilagođena najširoj populaciji. Članovi RC Novi Sad i drugi dobrovoljci su radili na uredjenju staze.
Posebno nas raduje činjenica da je tokom realizacije veoma značajna bila podrška našeg uvaženog člana Koste Plužarevića.
Gospodin Bora Veljković, iz PSD Poštar, je najavio da će njihovi članovi 14.12, u sklopu obeležavanja Svetskog dana planina, prošetati stazom, dok je zvanično otvaranje planirano za 24. april 2021, ukoliko okolnosti to budu dopuštale.