• Jun
  10

  Time: 13.00

  Location: Iriški venac, Nacionalni park Fruška gora

  Dragi prijatelji,

   

  sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na

   

  12. TRADICIONALNO ROTARI KULINARSKO TAKMIČENJE 

  „ROTARY FOOD CONTEST 2017”

   

  koje će se održati 10. juna 2017. godine, sa početkom u 13 časova na Iriškom vencu, u Nacionalnom parku Fruška gora.

   

  P R O P O Z I C I J E

  1. Za takmičare:

  Takmičari dolaze u 12 sati. Takmičarski timovi sastoje se od 3 člana, od kojih 1 član mora biti rotarijanac. Ekipa sama bira specijalitet koji želi da sprema i donosi sa sobom sve potrebne namirnice za njegovu pripremu. Neophodno je da za ocenjivanje i degustaciju bude pripremljeno najmanje 20 porcija takmičarskog specijaliteta.

  Ukoliko je potrebno, svaki tim dobija na korišćenje stojeći roštilj i neophodan materijal za potpalu i loženje. Ove godine biće moguća priprema i specijaliteta iz kotlića, ali je neophodno da u tom slučaju kulinari ponesu svoj pribor. Obavezno je kuvanje kotlića isključivo uz upotrebu plinskog gorionika.

  Takmičarske ekipe do tri člana ne plaćaju ulaznicu.

  1. Za goste i prijatelje

  Iznos kotizacije: 2.000 dinara po osobi, odnosno 3.000 porodična ulaznica; Rotarakt i druge liderske organizacije mladih plaćaju 1.000 dinara po osobi.

  Ulaznice uključuju degustaciju specijaliteta koje nam pripremaju takmičari. Cene pića nisu uključene u cenu i redovne su.

  Napomena: garderoba je neformalna

   

  O akciji

  Ove godine prihod od humanitarne akcije biće usmeren na realizaciju projekta “Letnja učionica za učenike osnovne škole”. Cilj nam je da skrenemo pažnju javnosti na činjenicu da je današnje društvo postalo toliko odvojeno od prirode da smo zapravo zaboravili koliko je priroda važna za individualni rast i razvoj dece. Naša učionica će biti centar za učenje, prostor za razmišljanje i posmatranje, mesto za druženje. Otvorena učionica će omogućiti deci da uče na način koji nije moguć u tradicionalnoj zatvorenoj učionici. Učionica će biti postavljena u dvorištu odabrane škole, iza glavnog objekta, u delu u kojem će biti okružena drvećem. U Novom Sadu ne postoji ni jedna učionica ovog tipa i uvereni smo da će biti značajna podjednako nastavnicima kao i deci.

   

  Očekujemo vas!

   

  S poštovanjem,

  Konstantin Plužarević

  predsednik 2016/17

  Rotari klub Novi Sad – Dunav